Pozor na bezplatné ocenenie bytu realitnou kanceláriou: Nie je všetko zlato, čo sa blyští
04. 04. 2024

Pozor na bezplatné ocenenie bytu realitnou kanceláriou: Nie je všetko zlato, čo sa blyští

Ponuka bezplatného ocenenia bytu, ktoré ponúka realitná kancelária, sa môže na prvý pohľad zdať lákavé. Kto by predsa neodmietol ušetriť peniaze za službu, ktorá je inde spoplatnená? Avšak, ako sa hovorí, "nie je všetko zlato, čo sa blyští". Za zdanlivo nevinnou ponukou sa môže skrývať aj skrytý zámer realitnej kancelárie, a to získanie kontaktu na potenciálnych predávajúcich nehnuteľností.

Prečo realitka ponúka bezplatné ocenenie?

Hlavným dôvodom je snaha o rozšírenie databázy potenciálnych predávajúcich. Realitky vedia, že predaj nehnuteľnosti je pre mnohých ľudí stresujúci a zložitý proces. Vďaka bezplatnému oceneniu sa im podarí osloviť ľudí, ktorí zvažujú predaj bytu, ale zatiaľ sa k nemu neodhodlali. Následne ich realitný maklér môže kontaktovať a ponúknuť im svoje služby.

Prečo sa nedá nehnuteľnosť správne naceniť bez obhliadky?

Cena nehnuteľnosti závisí od mnohých faktorov, ktoré sa nedajú zistiť len na základe informácií z katastra nehnuteľností. Realitný maklér potrebuje byt vidieť naživo, aby mohol zhodnotiť jeho stav, vybavenie, dispozičné riešenie, ako aj jeho okolie a dostupnosť služieb. Bez týchto informácií je akékoľvek ocenenie len orientačné a môže sa značne líšiť od reálnej trhovej ceny.

Bezplatné ocenenie vás môže vyjsť draho!

Aj keď sa bezplatné ocenenie bytu môže zdať ako nezáväzná služba, v konečnom dôsledku vás môže vyjsť draho. Realitné kancelárie, ktoré ponúkajú bezplatné ocenenie, sa snažia získať kontakt na potencionálneho predávajúceho a nesprávnym necenením môžu zbytočne klienta pripraviť o peniaze, alebo sa môže stať, že pri zle odhadnutej cene sa nehnuteľnosť stane nepredajná.

Ak uvažujete o predaji bytu, je dôležité, aby ste si vybrali realitku s rozvahou. Nepodliehajte lákavým ponukám bezplatného ocenenia a radšej si vyberte kanceláriu, ktorá má dobré meno a referencie. Pred podpisom akejkoľvek zmluvy si ju pozorne prečítajte a neváhajte sa obrátiť na právnika.

Tu je pár tipov, ako si vybrať realitnú kanceláriu:

  • Požiadajte o odporúčania od priateľov a známych.
  • Prečítajte si recenzie na internete.
  • Porovnajte ponuky rôznych realitných kancelárií.
  • Vyberte si kanceláriu, ktorá má skúsenosti s predajom nehnuteľností v danej lokalite.
  • Opýtajte sa na výšku provízie a na to, aké služby sú v nej zahrnuté.
  • Nepodpisujte žiadnu zmluvu, kým si ju pozorne neprečítate.

Predaj bytu je dôležité životné rozhodnutie. Preto je dôležité, aby ste si vybrali realitnú kanceláriu, ktorá vám bude vyhovovať a ktorá vám pomôže predať vašu nehnuteľnosť za najvýhodnejšiu cenu.

Ja nikdy neoslovujem potenciálnych predávajúcich nevyžiadanými telefonátmi, zavadzajúcimi lístočkami v schránke alebo na vchode „KÚPIM BYT V TEJTO LOKALITE“ a pod. Pracujem na odporučenie a referencie, neotravujem ľudí, vždy len tak, že ma klient sám osloví, keď chce som mnou spolupracovať.

 
Peter Madleňák
Autor: Peter Madleňák

V realitách som od roku 2005. Realitná kancelária v meste Nitra, pod názvom MADLEŇÁK Reality s.r.o., je miesto, kde ma práca realitného makléra skutočne baví, robím ju preto, že chcem a nie preto, že musím. Odbornosť, bezpečie, serióznosť, dobrá rada, úcta a profesionálny prístup ku klientovi sú základom mojej práce. 

Reality a Nehnuteľnosti je môj svet, môj koníček, moje hobby, preto realitka. Prečo vznikli tieto stránky?

Aby som tu prezentoval, že keď dvaja robia to isté, nikdy to nie je to isté. Je všeobecne známe, že rozdiel medzi maklérmi a realitnými kanceláriami je pomerne veľký, treba si správne vybrať.

Vytváram 3D video obhliadky, využívam profesionálneho fotografa, zvyšujem hodnotu nehnuteľnosti formou Home Stagingu, pracujem na sociálnych sieťach, všetko s jasným cieľom, predať Vašu nehnuteľnosť za čo najvyššiu cenu k Vašej plnej spokojnosti.

Prosím, prečítajte si moje tipy a články. Verím, že vám tieto informácie pomôžu v rozhodovaní a že si pre predaj nehnuteľnosti zvolíte tú správnu cestu.

Za každým predajom nehnuteľnosti sa totiž skrýva ľudský príbeh. A to je dôvod, prečo by nikto nemal tak dôležitý životný krok podceňovať. Ani predávajúci, ani realitný maklér. Záleží mi na odvedení špičkovej práce a na spokojnosti klienta. Dbám na svojom dobrom mene a povesti. Za mňa hovoria referencie spokojných klientov. 

Reality vykonávam hlavne v okrese Nitra, mestských častiach mesta Nitra a to Chrenová, Klokočina, Diely, Čermáň, Párovske Háje, Mlynárce, Kynek, Staré mesto, Dražovce, Zobor a okolitých obciach ako Janíkovce, Krškany, Malý a Veľký Lapáš, Cabaj Čápor, Ivanka pri Nitre, Čechynce, Golianovo, Mojmírovce, Branč, Veľký Cetín, Veľký Kýr, Vinodol, Černík, Komjatice, Lehota, Jarok, Veľké Zálužie, Lužianky, Zbehy, Jelšovce, Nitrianske Hrnčiarovce, Štitáre, Kolíňany, Pohranice, Jelenec, Nové Sady, Čab, Báb, Výčapy Opatovce, Šurianky, Malé Zálužie, Žirany, Lefantovce atď..

Špecializujem sa na byty, rodinné domy, pozemky, komerčné priestory, či už výrobné, skladové, obchodné, reštauračné alebo kancelárske. Pracujem aj s investormi, v mojej ponuke sú aj neverejné, diskrétne ponuky nehnuteľností, vhodné na investíciu. Diskrétnosť je u mňa vždy na 100% zaručená.

Snažím sa mať v ponuke len toľko nehnuteľností, aby som sa im mohol naplno venovať a pracovať s nimi, nie iba inzerovať. Pracujem inak ako ostatný, pre mňa je každá ponuka životný príbeh, pre ktorý robím všetko, aby skončil úspechom. Pre mňa nie ste len číslo, ale človek, osobnosť, ktorá si zaslúži ľudský a profesionálny prístup.

Ako realitný maklér a realitná kancelária som členom Realitnej únie Slovenskej republiky a dodržiavam Realitný kódex.

Ak ste sa dočítali až sem, máte môj obdiv a ďakujem Vám. Pokiaľ Vás čokoľvek ďalšieho zaujíma, neváhajte ma kontaktovať. Rád sa s Vami stretnem a porozprávam pri dobrej káve. 

Kvalitné a profesionálne služby zamerané na potreby zákazníka. To je moje tajomstvo úspechu. Pracujem pod svojim vlastným menom, pod vlastnou značkou MADLEŇÁK Reality, neskývam sa za žiadnu inú realitku, moje dobré meno je to, čo Vám ponúkam. Predaj alebo kúpa nehnuteľnosti, je vo väčšine prípadov najväčšou finančnou transakciou života, preto tento krok netreba podceniť a zveriť sa do rúk odborníka. Aj keď potrebujete lekára, tak si vyberiete toho najskúsenejšieho s dobrým menom, ktorý má za sebou stovky úspešných operácii.

 Mojou úlohou je zobrať stres na seba a nechať si Vás užiť kúpu nového domova.peter-madlenak-black-low-res

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie